Högkvalitativ fotografering och film är något som har samma passion för amatörer som för professionella. Men höga priser och otillgängliga produkter driver många människor bort. Lyckligtvis blir detta långsamt ett minne blott. Professionella redskap är inom räckhåll för de flesta konsumenter, och även saker av konsumentkvalitet suddar ut gränsen mellan de två.
Ett bra exempel på detta är kamera / video drönare. Dillan började när vloggers började använda dronefilmer i sina videor. Många företag insåg snabbt att det finns mycket efterfrågan på att föra högkvalitativa drönare till den professionella marknaden. Medan det finns många spelare i spelet just nu kommer väldigt få nära DJI-nivån. Därför är de det mest populära varumärket där ute.
DJI har några drönare som du kan välja mellan. Men det är inte alltid lätt att bestämma vilken som är rätt för dig. Bärbarhet, pris och videokvalitet är alla viktiga saker att tänka på. Med den tankegången sammanställde vi de bästa DJI-dronerna som var tillgängliga 2021. Oavsett dina behov hittar du en DJI-drone som passar dina kriterier.
Perfekt för både avslappnade och proffs Bra övergripande kvalitet Avancerade flygkontroller HDR-video ser fantastiskt ut otroligt prisvärt Lång batteritid
Max video Kvalitet: 4K vid 60 fps | HDR: Ja | Vikt: 1,25 pund
DJI Mavic Air 2 är efterträdaren till den otroligt framgångsrika Mavic Air. Originalet var varumärkets bästa drone för konsumentkvalitet på den tiden. Vi kan med säkerhet säga detsamma för Mavic Air 2. Med tanke på kvalitet, pris och funktioner är DJI Mavic Air 2 den bästa drönaren för de flesta. Den kombinerar en avancerad sensor med kraftfull flygprestanda som alla tillsammans representerar ett stort värde.
Låt oss ta bort siffrorna först. Mavic Air 2 väger cirka 570 g. Det fälls lätt upp så att det inte är huvudvärk att bära det. Den maximala flygtiden är 33-34 minuter, beroende på vind. Det kan täcka ett maximalt avstånd på 18,5 km. För sensorn använder den en ½-tums CMOS-sensor som tar fantastiska 48 MP-foton. Det kan också ta 4K-bilder med 60 fps. Förutom det kan den också spela in i HDR. Det finns mycket mer specifikationer än de, men dessa borde ge dig fart.
DJI Mavic Air 2 har en hanterbar storlek. Det kan passa in i de flesta fotograferingsväskor. Den har låg profil när den fälls upp. Att flyga är lätt att förstå, och du får tag på det ganska snabbt. Sensorer på fram- och baksidan upptäcker och undviker hinder. Den har körljus så att du kan se den i mörkret. Förutom det är det också lätt att spåra.
Du kan göra mycket med DJI Mavic Air 2. Detta inkluderar inspelning av 8K hyperlapse-videor, QuickShost, panorama och mer. Det är också enkelt att flyga tack vare funktionen APAS 3.0 för att undvika hinder. Det tar hänsyn till kraft, bärbarhet och avancerade funktioner. Du kan ta några mycket kreativa flygbilder tack vare de smidiga videolägena på 60 bilder per sekund.
Medan Mavic Air 2 tekniskt sett är ett mellanliggande inträde i lineupen, känns det sällan som en. Batteriets livslängd är ganska lång när det gäller flygtid, bild- och videokvaliteten är ganska stark. Hinder upptäckt och undvikande är också utmärkt. Funktioner som HDR-video och Raw-bilder är bara körsbäret på toppen. Det här är en utmärkt drönare och en att få för de flesta.
Perfekt för nybörjare Nu med 4K-video Liten och lätt Mycket kapabel för sin storlek
Max video Kvalitet: 4K vid 30 fps | HDR: Nej | Vikt: 250 g
Den ursprungliga DJI Mavic Mini fick sin framgång ganska länge. Den här gången beslutar DJI att byta namn på detta som DJI Mini 2 och det fungerar som en uppdatering av original Mavic Mini. Kameran är mer stabiliserad, den har olika fotolägen och starkare motorer än originalet. Enkelt uttryckt är DJI Mavic Mini 2 den perfekta nybörjaren. Den här kommer att bli ganska populär bland nybörjare.
När det gäller design liknar den Mavic Mini. Mini 2 har samma ram och kommer in på 249g. Eftersom den är så lätt behöver det inte registreras i USA. Fäll upp Mini 2 så att den lätt kan passa i en liten väska. Även om fjärrkontrollen är lite större den här gången. Batterilivslängden är också bättre eftersom den har en flygtid på 30-31 minuter, beroende på vind.
DJI Mini 2 levereras med ett enda batteri, medan du kan köpa reservdelar separat. Den använder en 1 / 2.3 CMOS-sensor och skjuter vid 12 MP. Du kan skjuta i antingen Raw eller JPG. Det kan spela in video med 4K 30 fps. Om du vill ha 60 fps-bilder måste du hålla fast vid 1080p. Den har sändtagare för både GPS- och GLONASS-positionering. Du kan använda DJI-flygappen för flygkontroll. Det tar också automatiserade snabbbilder. Tyvärr är motivspårning och HDR-lägen inte tillgängliga i den här.
Mini 2 kan nu skjuta 4K-video, medan dess föregångare satt fast vid 2,7K. Tillägget av extra pixlar uppskattas. Ändå sparas bilder vid 12 MP i JPG eller Raw, ditt val. Ut ur lådan skjuter Mini 2 JPG-bilder. Medan vissa videofunktioner saknas här kan Mini 2 fortfarande ta otroliga bilder. Du kan bli mer kreativ med den här dronen än vad du kanske tror.
Sammantaget tror vi att Mini 2 är den bästa drönaren för nybörjare och avslappnade människor. Det tappar några av entusiastfunktionerna för att sänka priset, och det är väl värt kompromissen. Mini 2 har inte heller mycket konkurrens, eftersom den enda närmaste är Parrot Anafi.
Mycket mångsidig zoomobjektiv Perfekt för filmskapare Extremt trevlig upplevelse HDDR-stöd Stort och tungt Kräver lite kunskaper om färgbetyg
Max video Kvalitet: 4K vid 30 fps | HDR: Ja | Vikt: 905g
Både Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom är utmärkta professionella videodronar. De råkar också vara ganska lika. Det är svårt att prata om det ena utan det andra. När det gäller Mavic 2 Zoom innebär själva namnet den uppenbara funktionen den har över 2 Pro. Mavic 2 Zoom är en mycket mångsidig drönare och möjliggör några extremt kreativa bilder.
Mavic 2 Zoom är en ganska stor drönare. Du behöver en separat väska för att ha den med dig och den väger också cirka 905 g. Fjärrkontrollen uppdateras också den här gången. Den har fällbara klipp för att fästa din telefon längst ner. Den har en monokrom skärm, och du kan drone utan din telefon. Denna drönare kan flyga upp till 31 minuter med full laddning. Det har också hinder undvikande och andra säkra flygfunktioner.
När det gäller specifikationer har Mavic 2 Zoom en 1 / 2.3 CMOS-sensor och skjuter på 12 MP. Det kan skjutas i 4K vid 30 bilder per sekund och för 60 bilder per sekund är upplösningen begränsad till 2,7 tusen bilder. Den har också ett D-Cinelike färgläge. Bortsett från det kan den skjuta i JPEG-format samt Raw-format för foton. Med zoomobjektivet kan du ändra brännvidden under inspelning. Du kan ta fantastiska bilder med detta zoomobjektiv. Det kan också sy ihop flera zoomade foton för att skapa en vidvinkelbild på 48 MP.
Naturligtvis är den största fördelen den optiska zoomen. Denna drönare kan skjuta ganska nära motivet med hjälp av zoomobjektivet. Du behöver inte flytta din drönare för det mesta. Det finns många situationer där det här objektivet kommer att vara till nytta. Medan Mavic 2 Pro kanske ger snyggare bilder är Mavic 2 Zoom mer mångsidig.
När det kommer till saken tycker vi att Mavic 2 Zoom är mer intressant än Mavic 2 Pro. Det är den enda anledningen till att det är högre på listan. På inget sätt gör det Mavic 2 Pro dåligt, det är bara att zoomobjektivet är otroligt roligt att leka med.
Fantastisk out of the box-video 10-bitars Dlog-M-profil Filmfilmer Stor prestanda vid svagt ljus Stort och tungt Mindre mångsidigt än Mavic 2 Zoom
Max video Kvalitet: 4K vid 30 fps | HDR: Ja | Vikt: 907g
Du kan säga att Mavic 2 Pro är syskon till DJI Mavic 2 Zoom. Båda dessa kameror har samma storlek och form, men Mavic 2 Pro saknar zoomobjektivet. Med detta sagt kompenserar Mavic 2 Pro för det med några otroligt avancerade funktioner. Beroende på användningsfallet kan Mavic 2 Pro ibland ha ett ben uppe på Mavic 2 Zoom. Det är svårt att inte rekommendera båda.
Mavic 2 Pro är efterföljaren till den ursprungliga DJI Mavic 2. Den är inte bara stor på funktioner, men den är också större i storlek. Även om den kan passa in i din videokugghjulspåse är det perfekt för de flesta att hålla den i ett separat utrymme. Mavic 2 Pro väger cirka 207 g. Den har också en ny fjärrkontroll med ett hopfällbart klipp att fästa på din telefon. Om du inte vill ansluta din telefon kan fjärrkontrollen få jobbet gjort själv. Batteriets livslängd bedöms vara 31 minuter med maximal flygtid.
Kameran är där saker och ting blir helt annorlunda. Den här har 1-tums CMOS-sensorer som kan ta 20 MP stillbilder. Överraskande nog är bländarområdet också större från f / 2.8 till f / 11. Detta låter dig leka mycket med belysning. Du kan skjuta i 4K vid 30 bilder per sekund och för 60 bilder per sekund kan du skjuta i 2,7 tusen bilder. En fördel den har över zoom är möjligheten att fotografera i en 10-bitars Dlog-M-färgprofil.
Det betyder att färgerna, HDR och prestanda i svagt ljus är bättre på Pro. Åtminstone är det för out of the box-upplevelsen. När du skjuter i en platt profil kan båda dessa se ganska lika ut. Men i Dlog-M-färgprofilen ser Pro mer organisk och skarpare ut. Naturligtvis beror detta på om du vill ha en snyggare bild ur lådan, eller om du vill leka med redigeringsprogram.
Mavic 2 Pro är utmärkt eftersom den kräver liten eller ingen färggradering. Du kan använda filmen som den är och den ser fortfarande filmisk ut. Bristen på zoomobjektivet är dock ganska uppenbart efter användning av Mavic 2 Zoom. Båda har sina upp- och nedgångar, så välj noggrant.
5. DJI Phantom 4 Pro V2.0
Robust och slitstark designIkonisk vit exteriörSnabb och mycket kapabel4K 60fps i HDRBara bärbarDyrInte det bästa värdet
Max video Kvalitet: 4K vid 60 fps | HDR: Ja | Vikt: 3 pund
Sist men definitivt inte minst har vi Phantom 4 Pro V2.0. Detta är en omstart av den ursprungliga Phantom 4 Pro. Det här är drönaren som förtjänade DJI sitt rykte tillbaka på dagen. Det ger en massa nya funktioner och förbättrad flygteknik för att göra det till en bättre upplevelse. När det gäller pris är det inte den billigaste dronen på lång sikt. Det är dock värt att ta en titt på det du tar dina dronefilmer på allvar.
Phantom 4 Pro V2.0 är stor och skrymmande. Den vita utsidan är lätt att känna igen. Det skrymmande yttre gör detta till en mycket robust drönare. Det är dock svårt att ignorera storleken på den. Den här saken väger cirka 1375 g, och den saknar en vikbar design. Den levereras med ett stort polystyrenfodral med bärhandtag. Medan det gör saker bekvämt tar det inte bort den stora storleken på drönan totalt.
Även styrenheten är ganska stor. Den har en ren vit design och en hållare för din telefon eller surfplatta. Phantom 4 Pro V2.0 är ganska lyhörd och garanterar en smidig flygupplevelse. Det är inte riktigt lika enkelt som att flyga en Mavic, eftersom de här kontrollerna är lite mindre. Den har dock alla vanliga flygfunktioner som hinderundvikande och nya sensorer runt.
Även om denna drönare inte ger något annat i sig nytt, är det fortfarande svårt att hata det. Denna 1-tums CMOS-sensor kan enkelt fotograferas med 4K i 60 fps. Det är också ganska snabbt, löjligt så. Detta kan bevisa att drönaren är perfekt för att fånga snabba föremål. Den har också en 10-bitars Dlog-M-profil och HDR-stöd.
Phantom Pro 4 V2.0 är stor, skrymmande och dyr. Den har en rätlinjig lins, vilket gör den perfekt för kartläggning. Det skjuter också i 4K 60 fps, till skillnad från både Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom. Om du inte bryr dig om den här funktionen, gå med alla andra drönare på den här listan.